Polonia impune refugiații ucraineni să își plătească cazarea din centrele speciale, dacă rămân mai mult de 4 luni
Full Article 2 minutes read

Polonia impune refugiații ucraineni să își plătească cazarea din centrele speciale, dacă rămân mai mult de 4 luni

Seimul polonez a adoptat o lege specială, care reglementează aflarea în țară a refugiaților din Ucraina, informează BBC pe 15 decembrie. Mai exact, aceștia vor avea dreptul să locuiască gratis în centrele speciale doar patru luni. Ulterior, aceștia vor fi nevoiți să plătească. Taxa va crește, treptat, în funcție de durata șederii.

Astfel, cetățenii ucraineni care ajung în Polonia vor putea locui 120 de zile, gratis, în centrele de cazare temporară. Ulterior, aceștia vor fi nevoiți să achite jumătate din taxa de ședere însă nu mai mult de 8,5 euro pentru o zi de cazare. Din mai 2023, aceștia vor fi obligați să achite 75% din cost, însă nu mai mult de 12,8 euro per zi.

De asemenea, cetățenii Ucrainei vor putea pretinde la ajutor social, însă doar cu condiția că aceștia nu vor părăsi teritoriul Poloniei. Aceștia se vor putea afla, legal, în Polonia timp de un an și jumătate.

Potrivit Kievului, de la începutul invaziei Ucrainei, circa 7 mln de oameni – 20% din populația țării a părăsit statul. Cei mai mulți au traversat Polonia. Varșovia nu exclude că fluxul va crește, din nou, din cauza atacurilor recente ale armatei ruse asupra obiectivelor de infrastructură energetică.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: