Premieră pentru Moldova. Viceprim-ministrul Nicu Popescu efectuează o vizită oficială la Cairo
Full Article 2 minutes read

Premieră pentru Moldova. Viceprim-ministrul Nicu Popescu efectuează o vizită oficială la Cairo

Vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Cairo. Este prima vizită a unui oficial de rang înalt din țara noastră în Republica Arabă Egipt de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-egiptene la 13 februarie 1992.

Vicepremierul va avea întrevederi cu președintele Senatului egiptean, Abel Wahab Abdel Razeq, prim-ministrul Mostafa Madbouly, ministrul afacerilor externe, Sameh Hassan Shoukry, și ministrul aprovizionării și comerțului intern, Ali Moselhi.

Potrivit lui Popescu, se va discuta despre modalitățile concrete de consolidare a cooperării dintre țările noastre.

Programul viceprim-ministrului mai include și participarea la forumul economic Egipt – Moldova, care are loc cu ocazia vizitei de lucru a delegației naționale. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț din Cairo, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, USAID Moldova și va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri din ambele țări. La forumul economic din Cairo participă 20 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova.

Din delegația oficială mai fac parte ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, secretarul de stat al Ministerului Economiei, Vadim Gumene și directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Radu Musteața.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: