Premieră pentru Moldova. Viceprim-ministrul Nicu Popescu efectuează o vizită oficială la Cairo
Full Article 2 minutes read

Premieră pentru Moldova. Viceprim-ministrul Nicu Popescu efectuează o vizită oficială la Cairo

Vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Cairo. Este prima vizită a unui oficial de rang înalt din țara noastră în Republica Arabă Egipt de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-egiptene la 13 februarie 1992.

Vicepremierul va avea întrevederi cu președintele Senatului egiptean, Abel Wahab Abdel Razeq, prim-ministrul Mostafa Madbouly, ministrul afacerilor externe, Sameh Hassan Shoukry, și ministrul aprovizionării și comerțului intern, Ali Moselhi.

Potrivit lui Popescu, se va discuta despre modalitățile concrete de consolidare a cooperării dintre țările noastre.

Programul viceprim-ministrului mai include și participarea la forumul economic Egipt – Moldova, care are loc cu ocazia vizitei de lucru a delegației naționale. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț din Cairo, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, USAID Moldova și va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri din ambele țări. La forumul economic din Cairo participă 20 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova.

Din delegația oficială mai fac parte ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, secretarul de stat al Ministerului Economiei, Vadim Gumene și directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Radu Musteața.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: