Premiul Nobel pentru economie, câștigat de americanca Claudia Goldin: a studiat rolul femeii pe piața muncii
Full Article 2 minutes read

Premiul Nobel pentru economie, câștigat de americanca Claudia Goldin: a studiat rolul femeii pe piața muncii

Economista americană Claudia Goldin a primit Premiul Nobel pentru economie, pentru studiul cu privire la rolul femeii pe piața muncii. 

Potrivit Comitetului Nobel, relatează currenttime.tv, „ea a descoperit principalele motive ale diferențelor de gen pe piața muncii”. Goldin a prezentat primul raport cuprinzător cu privire la câștigurile femeilor și participarea lor pe piața muncii din ultimele secole. În raport, Goldin vorbește despre cum a apărut decalajul de gen și de ce persistă și astăzi.

Premiul Nobel pentru economie, câștigat de americanca Claudia Goldin: a studiat rolul femeii pe piața muncii

Se menționează că Goldin a studiat arhivele și a colectat date despre piața muncii americane din ultimii peste 200 de ani. Economista a constatat că în această perioadă participarea femeilor pe piața muncii nu a avut tendința de creștere. Numărul femeilor căsătorite angajate, potrivit cercetării lui Goldin, a scăzut odată cu trecerea de la societatea agrară la cea industrială la începutul secolului al XIX-lea, dar a început să crească odată cu creșterea sectorului serviciilor la începutul secolului XX.

Înțelegerea rolului femeii în muncă este importantă pentru societate. Datorită cercetării Claudiei Goldin, acum știm mult mai multe despre factorii care stau la bază și ce bariere posibil ar trebui de eliminat în viitor”, a comunicat Jakob Svensson, președintele Comitetului Premiului Nobel pentru economie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: