Presa a confirmat moartea a circa 50 000 de militari din armata rusă în invazia asupra Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Presa a confirmat moartea a circa 50 000 de militari din armata rusă în invazia asupra Ucrainei

Jurnaliștii de la Mediazona și de la BBC Russian, precum și o echipă de voluntari, au confirmat până pe 29 martie, din surse deschise, moartea a 49 281 de militari ruși implicați în invazia pe scară largă a Federației Ruse împotriva Ucrainei. 

În ultimele două săptămâni, numele a 1 580 de persoane au fost adăugate pe lista militarilor ruși morți. În total, lista morților include peste 3 300 de ofițeri ai armatei și ai structurilor de forță, dintre care 386 cu gradul de locotenent-colonel și mai înalt.

În materialul său, „Mediazona” a atras atenția asupra articolului publicației „Verstka”, potrivit căreia în Rusia se pregătește un nou val de mobilizare, iar Ministerul Apărării de la Moscova intenționează să trimită în viitorul apropiat încă 300 000 de oameni la război. Observatori independenți au sugerat anterior, în repetate rânduri, că un nou val de mobilizare ar putea începe în Federația Rusă după ce Vladimir Putin va fi „ales”, din nou, președinte. Ministerul rus al Apărării declarat că nu există încă astfel de planuri.

Jurnaliștii scriu că este dificil de estimat numărul rușilor care doresc să meargă la război de bunăvoie. „Datele privind scutirile de credite acordate de bănci veteranilor de război arată că, într-un singur trimestru, cel puțin 30 000 de persoane se înrolează în armată – asta doar pentru cei cu credite care au dorit să primească o amânare”, menționează aceștia.

Potrivit jurnaliștilor, după numărul victimelor existente, încă există voluntari în armata rusă. Anume din această categorie, precum și din prizonieri, se formează adesea echipele de asalt care sunt folosite pentru a ataca pozițiile ucrainene. Mobilizații, de asemenea, luptă și suferă pierderi, dar acum mor mai puțini decât voluntarii.

Doar Vladimir Putin poate lua o decizie privind mobilizarea și nu are rost să se ghicească când va avea loc al doilea val. În ceea ce privește pregătirea statului de a o desfășura – nimic nu-i stă în cale”, comunică autorii materialului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: