Presă: Două rachete rusești ar fi căzut în Polonia. Doi oameni au murit
Full Article 2 minutes read

Presă: Două rachete rusești ar fi căzut în Polonia. Doi oameni au murit

Premierul Poloniei a convocat în ședință Comitetul Consiliului miniștrilor pe subiect de securitate națională și apărare, informează Evreopeiskaya Pravda. Tema discuțiilor nu a fost anunțată oficial. Potrivit unor informații neoficiale, două rachete rusești au căzut astăzi în Polonia, lângă frontiera cu Ucraina, iar două persoane ar fi murit. Informația nu a fost confirmată oficial.

Corespondentul Radio Set susține că cele două rachete ar fi căzut în satul Pșevoduv, lângă frontiera cu Ucraina.

Amintim că Polonia este stat membru al NATO. Este pentru prima oară de la începutul războiului din Ucraina, când un stat membru al Alianței Nord Atlantice ar putea fi afectat de rachetele rusești.

***

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat că 85 de rachete au fost lansate astăzi asupra Ucrainei. Mai multe obiective de infrastructură energetică au fost avariate, iar în toată țara sunt întreruperi masive de energie electrică.

Din cauza bombardamentelor, a avut de suferit și Republica Moldova: o linie automată care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră s-a deconectat, iar zeci de localități au rămas fără lumină. După aproximativ o oră și jumătate, situația a fost remediată.

Condamnăm cu fermitate acest nou atac – cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei”, a comentat președinta țării Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: