Presă: Două rachete rusești ar fi căzut în Polonia. Doi oameni au murit
Full Article 2 minutes read

Presă: Două rachete rusești ar fi căzut în Polonia. Doi oameni au murit

Premierul Poloniei a convocat în ședință Comitetul Consiliului miniștrilor pe subiect de securitate națională și apărare, informează Evreopeiskaya Pravda. Tema discuțiilor nu a fost anunțată oficial. Potrivit unor informații neoficiale, două rachete rusești au căzut astăzi în Polonia, lângă frontiera cu Ucraina, iar două persoane ar fi murit. Informația nu a fost confirmată oficial.

Corespondentul Radio Set susține că cele două rachete ar fi căzut în satul Pșevoduv, lângă frontiera cu Ucraina.

Amintim că Polonia este stat membru al NATO. Este pentru prima oară de la începutul războiului din Ucraina, când un stat membru al Alianței Nord Atlantice ar putea fi afectat de rachetele rusești.

***

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat că 85 de rachete au fost lansate astăzi asupra Ucrainei. Mai multe obiective de infrastructură energetică au fost avariate, iar în toată țara sunt întreruperi masive de energie electrică.

Din cauza bombardamentelor, a avut de suferit și Republica Moldova: o linie automată care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră s-a deconectat, iar zeci de localități au rămas fără lumină. După aproximativ o oră și jumătate, situația a fost remediată.

Condamnăm cu fermitate acest nou atac – cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei”, a comentat președinta țării Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: