Primarul de Bălți, exclus din prezidiul Consiliului Municipal. Reacția lui Petkov
Full Article 2 minutes read

Primarul de Bălți, exclus din prezidiul Consiliului Municipal. Reacția lui Petkov

Primarul de Bălți Alexandru Petkov a fost exclus din prezidiul Consiliului Municipal. Hotărârea a fost votată de consilierii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova(PSRM), Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), dar și Partidul Schimbării. Pentru prima dată în istorie, a fost aprobată o astfel de decizie, scrie NordNews

Propunerea de a-l exclude pe Petkov din Consiliul Municipal Bălți a venit din partea consilierului socialist Maxim Moroșan.

Dat fiind faptul că Alexandr Petkov, care a presat consilierii, ceea ce ne-a dus în eroare în momentul în care i-am oferit toată încrederea, omul care a refuzat să ofere raportul în fața bălțenilor după 100 de zile de muncă, și ținând cont că și la Chișinău are loc acest lucru, vin cu propunerea ca omul care nu corespunde cu funcția sa, să-l scoatem din prezidium”, a menționat Maxim Moroșan.

Decizia Consiliului Municipal nu l-a lăsat fără replică pe primarul orașului Bălți, Alexandru Petkov.

Circul rămâne circ, mie îmi este indiferent unde ar trebui să mă aflu în sală. Eu am fost ales de către bălțeni. Avem de lucru și trebuie să muncim, orașul așteaptă rezultate. Nu doriți să stau acolo, voi sta în altă parte. Aștept de la voi decizii rezonabile, precum le aștept deja de 4 luni. Haide-ți să muncim”,a declarat primarul.

Alexandr Petkov a candidat la alegerile locale din 5 noiembrie 2023 din partea Partidului „Nostru”, condus de Renato Usatîi. Acesta a fost ales primar în urma turului doi al alegerilor din 19 noiembrie, cu votul a peste 15 mii de bălțeni. Petkov s-a duelat în turul doi de scrutin cu Maxim Moroșan.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: