Producătorii de floarea-soarelui și procesatorii locali, discuții la Ministerul Agriculturii. Ce le-a spus Vladimir Bolea
Full Article 2 minutes read

Producătorii de floarea-soarelui și procesatorii locali, discuții la Ministerul Agriculturii. Ce le-a spus Vladimir Bolea

Producătorii de semințe de floarea-soarelui și producătorii de pe piața din Republica Moldova au purtat discuții pe 1 aprilie, la sediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA). La acestea a luat parte și ministrul Agriculturii Vladimir Bolea. Scopul întâlnirii a fost de a vorbi despre problemele cheie și soluțiile viabile legate de producția și comercializarea semințelor de floarea-soarelui și a uleiului, de stabilirea cantităților efective în stocuri, prețurile de comercializare și termenul de plată. Informațiile au fost confirmate într-un comunicat publicat de MAIA.

În cadrul întâlnirii, vicepremierul Vladimir Bolea a subliniat necesitatea ca procesatorii să se bazeze în primul rând pe materiile prime produse local, sprijinind astfel producătorii agricoli autohtoni.

Prelungirea perioadei de licențiere a importului de cereale este un instrument de menținere a unui echilibru pe piață, care sprijină, totodată, negocierile între agricultori și procesatori. Între voi trebuie să existe relații comerciale bazate pe contracte și calcule corecte, deoarece consumatorii finali sunt cetățenii noștri. Așadar, să nu uităm de dimensiunea socială, de importanța menținerii locurilor de muncă în agricultură și în industria procesatoare. Sectorul agroindustrial oferă surse de trai pentru mii de oameni, iar deciziile luate trebuie să țină cont inclusiv de acest aspect”, a menționat Vladimir Bolea, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, la ședință s-a abordat și necesitatea unei achitări rapide a plăților pentru mărfurile livrate anterior de către agricultori, astfel încât aceștia să-și poată planifica plățile.

Următoarea ședință de lucru va avea loc în același format săptămâna viitoare, unde va fi continuat dialogul și vor fi analizate stocurile existente, identificând în același timp agenții economici dispuși să vândă producția pe piața internă”, au comunicat reprezentanții MAIA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: