Produsele petroliere vor putea fi importate în Moldova prin mai multe vămi. Care sunt
Full Article 1 minutes read

Produsele petroliere vor putea fi importate în Moldova prin mai multe vămi. Care sunt

Guvernul extinde lista punctelor vamale de trecere a produselor petroliere importate pe cale rutieră, feroviară și navală, în Republica Moldova. Decizia a fost luată de Cabinetul de miniștri în ședința din 30 august, la inițiativa Ministerului Finanțelor.

Astfel, se va permite introducerea produselor petroliere în Moldova prin vama Giurgiulești-Galați, Cahul-Oancea, Sculeni-Sculeni, Mirnoe-Tabaki, Vulcănești-Vinogradovka și Giurgiulești-Reni (pe cale rutieră), Basarabeasca – Serpniovo-1 (pe cale feroviară) și Giurgiulești-Port (pe cale navală).

În prezent, se permite importul produselor petroliere pe cale ferată prin punctele de trecere la introducerea pe teritoriul vamal al Republicii Moldova: Ocnița, Cuciurgan, Etulia, Giurgiulești și Ungheni, iar prin intermediul mijloacelor de transport auto – doar prin punctele de trecere a frontierei Leuşeni–Albița, Tudora–Starokazacie, Otaci–Moghiliov–Podolski şi Pervomaisk-Cuciurgan.

Potrivit Guvernului, proiectul urmărește extinderea punctelor de trecere a frontierei destinate importului produselor petroliere și după expirarea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în vederea asigurării decongestionării traficului de la punctele de trecere a frontierei utilizate în prezent pentru importul de produse petroliere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: