Protest la Chișinău, față de construcția unui complex de blocuri în zona Circului (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Protest la Chișinău, față de construcția unui complex de blocuri în zona Circului (VIDEO)

La Chișinău, pe 3 februarie, se desfășoară o acțiune de protest împotriva construcției unui complex de 21 de etaje între Circ și Biserica Constantin și Elena, care este un monument arhitectural național. Organizatorii acțiunii sunt membrii Partidului Congresul Civic.

Câteva zeci de persoane participă la protest.

Cofondatorul Partidului Congresul Civic, fostul deputat Iurie Muntean, și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că, pe 22 decembrie 2020, toți specialiștii din domeniul patrimoniului cultural au fost expulzați din Consiliul Național al Monumentelor Istorice. El a mai menționat că în lunile următoare este planificată o campanie la Chișinău pentru distrugerea monumentelor istorice ale capitalei.

„În această clădire este planificată în fiecare zi o întreagă campanie de distrugere a Chișinăului istoric. Și totul din cauza acțiunilor unora care stau în această clădire”, a spus Muntean.

Protestatarii cer o întâlnire cu premierul interimar Aureliu Ciocoi. În plus, solicită anularea deciziei ministerului Educației și Culturii de a modifica componența Consiliului Național pentru Monumente Istorice. Și, de asemenea, să anuleze decizia acestui consiliu privind construirea unui complex cu mai multe etaje în zona protejată din sectorul Râșcani.

Amintim că pe 29 ianuarie, Consiliul Național pentru Monumente Istorice, a cărui componență a fost modificată în urmă cu două săptămâni de ministerul Educației, a aprobat un proiect pentru construirea unui complex în zona protejată dintre Circ și Biserica Constantin și Elena. Consiliul anterior a respins de mai multe ori acest proiect.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: