Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că Ucraina refuză să negocieze: forțele ruse și-au reluat activitatea
Full Article 2 minutes read

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că Ucraina refuză să negocieze: forțele ruse și-au reluat activitatea

La Kremlin s-a anunțat că Ucraina refuză să negocieze. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, potrivit RBC. Potrivit lui Pescov, președintele rus Vladimir Putin a ordonat „să fie suspendată înaintarea trupelor ruse”, dar după „refuzul Kievului de a negocia” acțiunile au fost reluate. 

„Președintele Rusiei a dat ordin de suspendare a principalelor forțe ale trupelor rusești. E corect, acțiunile trupelor în mai multe locații au continuat”, a spus Peskov.

Astfel, potrivit lui, după ce Ucraina „a refuzat să negocieze”, în după amiaza zilei de 26 februarie forțele ruse și-au reluat activitatea „în conformitate cu planul acțiunii”.

De menționat că Ucraina continuă să fie atacată. Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei a raportat în dimineața zilei de 26 februarie că un obuz a lovit o clădire rezidențială de pe bulevardul Lobanovsky din Kiev. Potrivit datelor preliminare, nimeni nu a fost rănit.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina.

Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: