Rafinăriile de petrol din Rusia, ținta atacurilor: sunt răniți. Moscova: 58 drone au fost distruse peste regiunile Federației Ruse
Full Article 3 minutes read

Rafinăriile de petrol din Rusia, ținta atacurilor: sunt răniți. Moscova: 58 drone au fost distruse peste regiunile Federației Ruse

Noaptea trecută în șase regiuni din Rusia au fost raportate atacuri cu drone, la Belgorod, Reazan, Breansk, Voronej, Leningrad și Kursk. În comparație, în noaptea de luni spre marți, 9 regiuni rusești anunțau că erau atacate. De această dată, în Rusia, trei persoane au suferit răni iar pe teritoriul unei rafinării de petrol a izbucnit un incendiu. Totodată, potrivit Rusiei, o dronă se apropia și de rafinăria de petrol din regiunea Leningrad, însă aceasta a fost doborâtă, scrie dw.com.

Potrivit guvernatorilor regiunilor rusești, opt drone ucrainene au fost doborâte în regiunea Breansk, câte șase în regiunile Belgorod și Kursk și una în regiunea Voronej. Totodată, autoritățile din regiunea Lipețk au atenționat despre pericolul unui atac cu drone. „Din partea Ucrainei vin vehicule aeriene fără pilot. Toate forțele și mijloacele sunt la maximul pregătite”, a scris pe rețelele de socializare guvernatorul Igor Artamonov.

În regiunea Belgorod, un angajat al unei întreprinderi industriale a fost rănit în timpul bombardării orașului Șebekino, a menționat guvernatorul regiunii Veaceslav Gladkov.

Guvernatorul regiunii Leningrad Aleksandr Drozdenko a spus că o dronă de tip avion a fost doborâtă în timp ce se apropia de rafinăria de petrol.

Iar în regiunea Reazan a izbucnit un incendiu pe teritoriul unei rafinării de petrol, a scris TASS. Potrivit sursei, cauza probabilă a incidentului a fost căderea unei drone. Ulterior, guvernatorul regiunii Pavel Malkov a confirmat că uzina de petrol din Reazan a fost atacată de drone. În rezultat a izbucnit un incendiu, totodată sunt victime. Mai târziu, TASS a scris că două persoane au fost transportate la spital.

Ministerul rus al Apărării a menționat că 58 de drone au fost distruse peste regiunile Federației Ruse în timpul nopții și dimineții.

În noaptea de luni spre marți, autoritățile din 9 regiuni rusești au raportat atacuri cu drone. Dronele au atacat regiunile Belgorod, Breansk, Voronej, Kursk, Leningrad, Moscova, Nijni Novgorod, Oriol și Tula. În regiunile Nijni Novgorod și Oriol au fost avariate de atacuri instalațiile de combustibil.

***

În Ucraina, zeci de oameni au fost răniți iar alții au murit după ce o dronă de tip „Shahed” și o rachetă ghidată X-59 au atacat, în noaptea de 12 spre 13 martie, două blocuri de locuit din orașele Sumî și Krivoi Rog. În urma atacurilor, zeci de apartamente din cele două blocuri au fost grav avariate sau distruse complet. Potrivit autorităților, printre victime sunt și copii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: