Reacția FMI la demiterea guvernului condus de Maia Sandu
Full Article 1 minutes read

Reacția FMI la demiterea guvernului condus de Maia Sandu

Experții Fondului Monetar Internațional monitorizează îndeaproape situația din Republica Moldova pentru a evalua cum se vor răsfrânge ultimele evenimente asupra programului susținut de FMI și asupra perspectivelor finanțării externe. Declarația a fost făcută de șeful misiunii FMI pentru Moldova, Ruben Atoyan, într-un comunicat de presă. 

„Dorim să ne exprimăm aprecierea față de hotărârea cu care guvernul condus de Maia Sandu a promovat reformele sprijinite de FMl. Suntem gata să susținem Republica Moldova în continuare în procesul de implementare a reformelor, odată ce va fi format un nou guvern”, mai este specificat în declarația oficialului.

Cabinetul de miniștri condus de premierul Maia Sandu a fost demis, marți, 12 noiembrie, prin moțiune de cenzură. Pentru demiterea executivului au votat 63 de deputați ai PSRM și PDM. După adoptarea moțiunii, Uniunea Europeană, România, SUA și Rusia au transmis mesaje pentru liderii politici de la Chișinău în care au reiterat necesitatea continuării reformelor și a respectării intereselor cetățenilor Republicii Moldova.