Recean, nemulțumit că lucrările de la nodul rutier de la Bălți sunt tergiversate ani la rând. Termenul-limită impus pentru finalizare
Full Article 2 minutes read

Recean, nemulțumit că lucrările de la nodul rutier de la Bălți sunt tergiversate ani la rând. Termenul-limită impus pentru finalizare

Nodul rutier de la Bălți ar putea fi deschis complet pentru circulația rutieră în luna octombrie a acestui an. Asigurarea vine din partea premierului Republicii Moldova, Dorin Recean.

Oficialul a criticat, într-o postare publică, tergiversarea lucrărilor de construcție pe durata a ani de zile și a dat asigurări că guvernul pe care îl conduce va rezolva problema în câteva luni.

„La nodul rutier de la Bălți avem un exemplu clasic de la noi cum planificăm prost, implementăm prost și iată că lucrările care trebuie să fie executate în 18 luni, durează ani de zile. Am analizat problemele legate de durata execuțiilor cu șeful de șantier. Până în octombrie lucrările trebuie să fie finalizate și asta se va întâmpla. (…) Ne vom asigura că, în câteva luni, nodul rutier va fi complet deschis circulației”, a declarat premierul Dorin Recean.

De precizat că reconstrucția de la zero a unuia dintre cele mai importante obiecte de infrastructură din nordul țării, nodul rutier de la ieșirea din orașul Bălți, a fost anunțată încă în 2020, perioadă în care prim-ministru al țării era Ion Chicu. Atunci autoritățile precizau că nodul rutier urmează să fie gata până în 2021. La sfârșitul anului 2021, Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) anunța că antreprenorul și-a asumat obligația să finalizeze integral lucrările contractuale în 2022, scrie portalul Mold-Street. Tot atunci, ASD a precizat că nodul rutier este reparat în proporție de 65 la sută. După 16 luni de la acele declarații, la mijlocul lunii aprilie, curent, instituția a anunțat că lucrările sunt finalizate în proporție de 80 la sută. ASDA nu a dezvăluit motivele pentru care lucrările se mișcă atât de încet, însă a oferit un nou termen în care antreprenorul urmează să își onoreze obligațiile  – până la sfârșitul lunii decembrie a anului curent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: