Recean pleacă la Budapesta, la invitația lui Orban. Vor discuta inclusiv despre aderarea europeană
Full Article 2 minutes read

Recean pleacă la Budapesta, la invitația lui Orban. Vor discuta inclusiv despre aderarea europeană

Premierul Dorin Recean va efectua în perioada 24-25 ianuarie, o vizită de lucru la Budapesta, Ungaria, la invitația omologului său maghiar, Viktor Orban. Recean va avea întrevederi cu președinta Ungariei Katalin Novák și prim-ministrul Viktor Orban. Informațiile au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă.

Potrivit reprezentantului Guvernului, Dorin Recean va vizita Budapesta într-o agendă bilaterală moldo-maghiară, în special pe filiera de integrare europeană și promovare a priorităților economice și investiționale.

În capitala Ungariei, premierul va discuta cu omologul său maghiar, Viktor Orban, cu care ulterior va susține și o conferință de presă. Prim-ministrul va avea întrevederi și cu președintele Ungariei, Katalin Novák, dar și o ședință în format lărgit cu o serie de companii maghiare pentru promovarea potențialului investițional.

Din delegația condusă de Dorin Recean mai fac parte vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare și ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, care vor avea discuții cu omologii lor din Ungaria.

***

Precizăm că Viktor Orban este printre puținii lideri europeni care s-au pronunțat împotriva sancțiunilor față de președintele Rusiei Vladimir Putin și ajutorului pentru Ucraina, care se confruntă cu invazia rusă. Orban motivează că ajutorul militar și financiar pentru Ucraina nu va îmbunătăți situația și va prelungi războiul. De altfel, la summit-ul Consiliului European din decembrie 2023, premierul de la Budapesta a încercat să blocheze decizia privind începerea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, care viza și Republica Moldova. Totuși, liderii UE au reușit să-l convingă pe Orban să nu participe la vot și au luat o decizie pozitivă unanimă privind începerea negocierilor de aderare cu cele două țări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: