Recean și Alaiba s-au întâlnit cu reprezentanții companiei Google din Zurich: Suntem în căutarea parteneriatelor strategice
Full Article 2 minutes read

Recean și Alaiba s-au întâlnit cu reprezentanții companiei Google din Zurich: Suntem în căutarea parteneriatelor strategice

Premierul Dorin Recean și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării Dumitru Alaiba au efectuat, pe 26 iunie, o vizită la sediul Google din orașul Zurich, în marja deplasării de lucru în Elveția. Oficialii au discutat cu reprezentanții companiei despre posibilitățile de investiții în Moldova.

Premierul a menționat că obiectivul Guvernului este ca Moldova să devină un hub tehnologic puternic și inovator, iar prezența Google în țara noastră poate avea un impact semnificativ asupra economiei țării.

„Am vizitat, astăzi, sediul Google din Zurich, cel mai mare sediu din Europa, care are peste 5000 de angajați, inclusiv cetățeni moldoveni. Am discutat despre inițiativele companiei ce pot contribui la avansarea infrastructurii digitale, extinderea conectivității și promovarea alfabetizării digitale a țării noastre”, a scris prim-ministrul pe pagina sa de Facebook.

Dorin Recean a precizat că în cadrul discuțiilor a fost pus accent pe oportunitățile de investiții în cercetare și inovare, care vor încuraja dezvoltarea start-up-urilor și a industriei tehnologice în Moldova.

„Am subliniat importanța creării instituțiilor de învățământ superior de calitate, precum UTM, cu un accent pe cercetare și dezvoltare. Aceasta ar crea un mediu propice inovării și tehnologiei de vârf în țara noastră”, a adăugat acesta.

La rândul său, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării a menționat că sediul Google din Zurich este recunoscut și pentru implicarea sa în inițiative care sprijină dezvoltarea infrastructurii digitale, extinderea conectivității și promovarea alfabetizării digitale în diverse țări.

„Suntem în căutarea parteneriatelor strategice. Prin dezvoltarea unui mediu prielnic inovației și tehnologiei de vârf, vom crea noi oportunități pentru antreprenori și start-up-uri, contribuind astfel la creșterea economică durabilă a țării”, a scris Dumitru Alaiba pe Facebook.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: