Rechinul care a sfâșiat turistul din Rusia în Egipt va fi expus în muzeu. Părți din corpul bărbatului, scoase din stomacul prădătorului
Full Article 2 minutes read

Rechinul care a sfâșiat turistul din Rusia în Egipt va fi expus în muzeu. Părți din corpul bărbatului, scoase din stomacul prădătorului

Rechinul care a sfâșiat, acum cinci zile, un cetățean al Rusiei în timp ce înota în apele Mării Roșii, în orașul egiptean Hurghada, va fi expus în muzeu, scrie publicația Korrespondent, cu referire la portalul loc Cairo24.

Autoritățile egiptene au decis să mumifice și să expună în muzeu rechinul care l-a mâncat pe bărbat în timp ce înota la 30 de metri depărtare de plaja hotelului „Dream Beach” din orașul Hurghada. Potrivit sursei citate, prădătorul a început deja să fie îmbălsămat. Acesta urmează a fi expus în cadrul Muzeului de Științe Marine.

Sursa precizează că, inițial, oamenii de știință au planificat doar să studieze prădătorul pentru comportamentul agresiv și apoi să-l elibereze. Totuși, când au luat rechinul de la pescarii care l-au prins, acesta era deja mort. Korrespondent scrie că, în timpul deschiderii carcasei, în stomacul rechinului au fost găsite părți din corpul victimei, între care trunchiul, mâinile și capul. Picioarele ar fi fost găsite mai târziu, de pescari, în apele Mării Roșii.

Amintim că un bărbat din Rusia a murit pe 8 iunie, după ce a fost atacat de un rechin, în timp ce înota în Marea Roșie. Tragedia a avut loc în orașul egiptean Hurghada, pe plaja hotelului „Dream Beach”. În mod miraculos, partenera bărbatului a reușit să scape.

Menționăm că acesta nu este singurul caz în care turiștii își pierd viața în apele Mării Roșii de pe plajele din Hurghada. În 2022, două femei, o austriacă și o româncă, și-au pierdut viața după ce au fost sfâșiate de rechini în timp ce înotau în Marea Roșie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: