Redacția Sputnik Moldova, versiunea în limba română, și-a dat demisia in corpore
Full Article 2 minutes read

Redacția Sputnik Moldova, versiunea în limba română, și-a dat demisia in corpore

Redacția Sputnik Moldova, versiunea în limba română și-a dat demisia in corpore. Jurnaliștii își exprimă dezacordul cu politica editorială care se impune în aceste momente.

„În contextul ultimelor evenimente regionale, extrem de grave, ne-am exprimat dezacordul cu politica editorială a redacției care se impune în aceste momente și care contravine normelor deontologice ale jurnaliștilor, precum și bunului simț. Noi suntem cetățeni ai acestei țări și nu dorim să fim implicați în dezinformări și manipulări”, se arată într-un mesaj făcut public.

Jurnaliștii afirmă că au încercat să păstreze un echilibru social și politic, dar lucrurile au degradat.

„Există momente în viață, când trebuie să iei o decizie, care te costă, dar care trebuie luată. Rămân în urmă aproape 4 ani de activitate profesională, blamată de unii, apreciată de alții, dar care – IMPORTANT – ne lasă cu multă experiență profesională foarte prețioasă, cu sentimentul datoriei profesionale neîntinate, cu amintirea unei echipe de invidiat”, a scris pe Facebook Andrei Porubin, realizatorul unei emisiuni de la Sputnik.

Potrivit surselor NewsMaker, au demisionat și jurnaliștii de la site-ul instituției de presă, atât în versiunea în română, cât și de la cea în limba rusă.

„Niciodată nu am promovat Federația Rusă, mereu am dat informație veridică, nu am publicat nicio informație înainte să o confirm, niciodată nu am acceptat să scriu la vreun subiect dacă nu l-am cunoscut îndeajuns sau nu reflecta realitatea. Și nici nu mi s-a impus vreodată să fac astfel de lucruri”, a declarat pentru NM unul dintre jurnaliștii de la Sputnik Moldova, care a demisionat și a preferat să rămână anonim.

Amintim că pe 26 februarie, SIS a anunțat despre sistarea a trei portaluri din Republica Moldova, inclusiv a Sputnik Moldova. Potrivit reprezentanților Serviciului, site-urile ar fi „promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență”.

Redacția Sputnik Moldova, versiunea în limba română, și-a dat demisia in corpore

Facebook/Andrei Porubin

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: