Relansată după 25 de ani. Calea ferată Basarabeasca – Berezino va fi din nou funcțională
Full Article 1 minutes read

Relansată după 25 de ani. Calea ferată Basarabeasca – Berezino va fi din nou funcțională

După 25 de ani, din toamnă, calea ferată Basarabeasca-Berezino va fi funcțională. Noul tronson feroviar va face legătură cu portul Izmail și Belgorod-Dnestrovskii, precum și stațiile Arțîz, Zatoca. Un anunț în acest sens a fost făcut pe 23 iunie, de vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. 

Spînu precizează că astăzi a semnat cu ministrul Infrastructurii al Ucrainei, Aleksandr Kubrakov, Memorandumul de Înțelegere dintre Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Мinisterul Infrastructrii al Ucrainei cu privire la dezvoltarea conexiunilor feroviare.

În urma acestei înţelegeri, Republica Moldova va putea exporta/importa mărfuri prin portul Izmail, amplasat pe Dunăre, fiind redusă aglomerația în portul Reni. Totodată, Ucraina va putea exporta mărfuri în Republica Moldova și în țările UE.

Construcția tronsonului urmează să fie efectuată în următoarele zile pe o distanță de aproximativ 23 de km, dintre care 1,2 km de cale ferată vor fi construite pe teritoriul Republicii Moldova, a precizat vicepremierul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: