„Relațiile noastre cu România sunt mai strânse decât oricând”. Maia Sandu, după discuția cu ministrul de Externe român 
Full Article 2 minutes read

„Relațiile noastre cu România sunt mai strânse decât oricând”. Maia Sandu, după discuția cu ministrul de Externe român 

Președinta Maia Sandu a avut o discuție cu ministrul Afacerilor Externe al României Bogdan Aurescu, care a întreprins o vizită de lucru la Chișinău. Șefa statului spune că a discutat cu oficialul român despre „cooperarea foarte bună, inclusiv în acest an foarte greu pentru noi toți”.

„Mi-am exprimat recunoștința pentru răspunsul rapid și necondiționat al României de a ne ajuta să depășim cea mai mare criză energetică din istoria țării. Livrările de energie electrică și păcură în această perioadă critică ne-au fost salvatoare. Am mulțumit și pentru sprijinul bugetar direct de zece milioane de euro, acordat prin Platforma de Sprijin pentru Moldova”, scrie șefa statului, pe Facebook.

Președinta mai spune că relațiile noastre cu România sunt mai strânse decât oricând.

„În anul care vine vrem să fim și mai aproape, și să valorificăm mai multe oportunități de dezvoltare pentru ambele părți. Avem pe agendă importante proiecte de infrastructură și de integrare economică, pentru a crește volumul investițiilor și al comerțului”, declară Sandu.

Șefa statului mai precizează că Moldova mizează pe România pentru interconectarea sistemelor electroenergetice.

„Ne dorim să pornim cât mai repede construcția podului Ungheni-Ungheni și să facem operațional podul Leova-Bumbăta. Vrem să simplificăm conexiunile rutiere, iar astfel, și pe cele între oameni”, a conchis președinta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: