Rezerve de tutun IQOS de 1,3 mln de lei, despistate într-un camion, la Giurgiulești. Urmau să ajungă în Turcia
Full Article 2 minutes read

Rezerve de tutun IQOS de 1,3 mln de lei, despistate într-un camion, la Giurgiulești. Urmau să ajungă în Turcia

La postul vamal Giurgiulești a fost depistat un camion ticsit cu rezerve de tutun de model Heets – IQOS, în valoare estimativă preliminară de peste 1,3 milioane lei. Șoferul mijlocului de transport a fost reținut. Cazul a avut loc în seara de marți, 27 aprilie.

Potrivit unui comunicat publicat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), autocamionul era înregistrat în Rusia și se deplasa din Moldova spre Turcia, declarativ fără încărcătură. Însă, după ce a fost supus scanării cu raze X, a fost descoperit un ascunziș sub forma unui perete dublu în compartimentul marfar, unde au fost depistate și ridicate peste 38 mii de pachete de rezerve de tutun, în asortiment,  cu timbre de acciz ce aparțin unui producător ucrainean.

Marfa ridicată, precum și mijlocul de transport folosit la comiterea infracțiunii, urmează a fi recunoscute în calitate de corpuri delicte și evaluate, în vederea ulterioarei confiscări sau, după caz, a contravalorii lor.

Procurorii PCCOCS urmează să formuleze și să înainteze învinuirea și, în scopul asigurării eficienței investigațiilor, să depună demers privind solicitarea aplicării arestului preventiv.

Prin urmare, șoferul autocamionului, un cetățean moldovea de 36 de ani, a fost reținut pentru  72 de ore. Acesta este bănuit de tentativă de contrabandă, infracțiunea care potrivit legii penale se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 600.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: