„Risc de inundații locale”. Precizările meteorologilor în contextul ultimei avertizări 
Full Article 50 second read

„Risc de inundații locale”. Precizările meteorologilor în contextul ultimei avertizări 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a anunțat că, în zilele de 6 și 7 august, există risc de inundații locale. Precizările au fost făcute în contextul ultimei avertizări emise. 

Pe 6 august, meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică, pe întreg teritoriul țării. Avertizarea este valabilă începând cu ora 20:00, 6 august, și până la ora 09:00, 7 august. Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-35 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Ulterior, reprezentanții Serviciului Hidrometeorologic de Stat au venit cu unele precizări. Aceștia au declarat că „în legătură cu avertizarea meteorologică cu privire la căderea ploilor de scurtă durată, izolat averse puternice (15-35 l/m2), în intervalul 06-07 august se prognozează, izolat formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: