România întinde o mână de ajutor Republicii Moldova. Va oferi suport la racordarea legislației noastre la cea a UE
Full Article 1 minutes read

România întinde o mână de ajutor Republicii Moldova. Va oferi suport la racordarea legislației noastre la cea a UE

România este dispusă să acorde suport Republicii Moldova în racordarea legislației noastre la legislația Uniunii Europene. Acest lucru a fost stabilit în cadrul ședinței membrilor Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova cu membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României.

De asemenea, în timpul întrevederii, părțile au discutat despre asigurarea liberei circulații a profesiilor juridice, în special avocați și experți judiciari, precum și despre oportunitatea de a implementa un proiect privind educația juridică în instituțiile de învățământ.

Totodată, oficialii s-au întâlnit cu reprezentanți ai profesiilor juridice din județul Argeș, printre care avocați, executori judecătorești, notari sau magistrați.

Amintim că membrii Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova s-au convocat în ședință comună cu membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României. Evenimentul are loc în perioada 19 – 22 ianuarie, în județul Argeș din România.

Potrivit reprezentanților Parlamentului din Moldova, ședința comună este organizată ca răspuns la întrevederile pe care membrii comisiilor le-au avut la Chișinău și la Iași, în continuarea dialogului politic parlamentar inițiat în anul 2022.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: