România întinde o mână de ajutor Republicii Moldova. Va oferi suport la racordarea legislației noastre la cea a UE
Full Article 1 minutes read

România întinde o mână de ajutor Republicii Moldova. Va oferi suport la racordarea legislației noastre la cea a UE

România este dispusă să acorde suport Republicii Moldova în racordarea legislației noastre la legislația Uniunii Europene. Acest lucru a fost stabilit în cadrul ședinței membrilor Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova cu membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României.

De asemenea, în timpul întrevederii, părțile au discutat despre asigurarea liberei circulații a profesiilor juridice, în special avocați și experți judiciari, precum și despre oportunitatea de a implementa un proiect privind educația juridică în instituțiile de învățământ.

Totodată, oficialii s-au întâlnit cu reprezentanți ai profesiilor juridice din județul Argeș, printre care avocați, executori judecătorești, notari sau magistrați.

Amintim că membrii Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova s-au convocat în ședință comună cu membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României. Evenimentul are loc în perioada 19 – 22 ianuarie, în județul Argeș din România.

Potrivit reprezentanților Parlamentului din Moldova, ședința comună este organizată ca răspuns la întrevederile pe care membrii comisiilor le-au avut la Chișinău și la Iași, în continuarea dialogului politic parlamentar inițiat în anul 2022.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: