Autoarea chemarilor false la Centrul Militar este o profesoară, care „a vrut să facă o glumă”
Full Article 2 minutes read

Autoarea chemarilor false la Centrul Militar este o profesoară, care „a vrut să facă o glumă”

Autorul chemărilor false la Centrele Militare din nordul țării este o femeie. Informația a fost confirmată pentru NM de către șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco.

Informația respectivă a apărut inițial pe canalul de Telegram Ungureanu 112.

„Autorul chemărilor false la exerciții și antrenamente de mobilizare din partea Centrelor militar-teritoriale s-a dovedit a fi chiar mama unuia dintre destinatari. Femeia, care este profesoară de limbi străine într-o instituție de învățământ, le-ar fi declarat polițiștilor că a recurs la acest gest pentru a face o glumă pe seama fiului său și a amicilor acestuia. Gluma a fost bună, dar prea scumpă”.

Ungureanu 112/Telegram

Amintim că, pe 30 aprilie, pe rețelele de socializare a fost publicată o foiță prin care destinatarul este anunțat că trebuie să se prezinte timp de 48 de ore la o anumită unitate militară. În caz contrar, ar risca amendă de 300 000 lei sau 10 ani de închisoare. De menționat că pe foaie era aplicată ștampila unei instituții de învățământ din Edineț.

Ministerul Apărării a publicat o declarație prin care dezminte informația și o califică drept fals. Peste câteva ore, poliția a anunțat că autorul a fost identificat.

Pentru fals în acte, femeia riscă amendă de până la 47 500 de lei de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau până la 5 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: