Anchetă de serviciu în cazul copilului din Glodeni agresat de profesoară. Ministerul Educației, către dascăli: „Dați dovadă de respect!”
Full Article 2 minutes read

Anchetă de serviciu în cazul copilului din Glodeni agresat de profesoară. Ministerul Educației, către dascăli: „Dați dovadă de respect!”

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că s-a autosesizat cu referire la cazul de violență în care ar fi fost implicată o profesoară de la gimnaziul Ustia, din raionul Glodeni. MEC a condamnat public violența în școală și a informat că a demarată o anchetă de serviciu pe acest caz.

„A fost demarată o anchetă de serviciu pe caz, în conformitate cu procedura de organizare instituțională și intervenție a lucrătorilor instituțiilor de învățământ în cazurile de abuz, neglijare, exploatare și trafic al copilului, reglementată prin Ordinul Ministrului Educației nr. 77 din 22 februarie 2013. Concomitent, în luna octombrie, Procuratura Glodeni a inițiat urmărirea penală pe marginea acestui caz” – anunță MEC.

Ministerul de profil spune că va continua să monitorizeze acțiunile întreprinse la nivelul instituției de învățământ pe marginea acestui caz, „pentru a se asigura că va fi respectat cadrul legal relevant”.

„MEC condamnă orice tip de violență în mediul școlar, indiferent asupra cărui cerc de subiecți este îndreptată. Îndemnăm cadrele didactice să dea dovadă de respect și toleranță față de copii, să respecte normele de conduită și să fie un exemplu de comportament. Fiecare copil are dreptul să studieze în cadrul unui mediu prietenos și protectiv pentru dezvoltare” – se mai arată în comunicatul emis de Minister.

Amintim o femeie, mama a unui copil de nouă ani care frecventează gimnaziul din satul Ustia, raionul Glodeni, acuză profesoara fiului său că i-ar fi agresat fizic și verbal copilul, în timpul orelor. Dascălul, care activează în cadrul instituției de învățământ de doar două luni, este acuzată că ar fi agresat inclusiv mai mulți elevi din clasă. Directorul școlii a declarat că ea continuă să activeze și să predea clasei, chiar dacă figurează într-un dosar pornit de procurori.

Potrivit legislației, dacă va fi găsită vinovată, profesoara riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.


Подписывайтесь на наш Telegram-канал @newsmakerlive. Там оперативно появляется все, что важно знать прямо сейчас о Молдове и регионе.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: