Un copil de 9 ani din Glodeni ar fi fost agresat de profesoară. Mama băiatului: „L-a lovit cu fruntea de bancă”
Full Article 3 minutes read

Un copil de 9 ani din Glodeni ar fi fost agresat de profesoară. Mama băiatului: „L-a lovit cu fruntea de bancă”

O profesoară de clasele primare care activează, de două luni, în gimnaziul din satul Ustia, raionul Glodeni, este acuzată că ar fi bătut și agresat verbal mai mulți elevi. Procuratura raionului a inițiat un dosar și a dispus mai multe expertize, scrie TVN.

Printre copii abuzați de dascăl este și fiul de 9 ani al Editei Josan. Femeia povestește că într-o zi copilul ei a venit acasă cu mai multe vânătăi pe corp. Întrebat ce a pățit, el a spus că profesoara l-ar fi lovit cu capul de bancă.

„Îl întreb: Gabriel, ce s-a întâmplat? Și el de parcă așa și trebuia să fie, mi-a spus: „Mama, m-a lovit profesoara”. Am zis: cum te-a pălit profesoara? Eu nu am fost atent la ce pagină să deschid acolo și ea s-a apropiat de mine, dar nu am înțeles de ce m-a pălit, că eu am pus mânuțele la urechi și nu am înțeles, dar m-a pălit așa de tare că eu m-am pălit cu fruntea de bancă. Când mi-a spus că a pus mânuțele, eu am înțeles că așa cazuri au mai fost, însă eu nu cunosc de ele și am înțeles că situația este destul de gravă”, a declarat Edita Josan pentru TVN.

După ce copilul s-a plâns acasă și mama sa a înainta pretenții profesoarei, acesta ar fi certat elevul de față cu colegii, fapt confirmat printr-o înregistrare audio, scrie sursa citată. „Nesimțitule ce ești, chiar așa nesimțire nu am văzut, iată nu știe ce să scrie, dar când se duce undeva, spune cuvânt în cuvânt, l-au învățat pe de rost, l-a învățat cineva ce trebuie să spună. Și a spus pe de rost, ca papagalul a repetat, ca să facă rău. Habar nu are că a făcut o lume întreagă să umble pe drumuri: Bălți – Glodeni – Ustia. Nesimțiți, iată cum se numește așa lume”.

Edita Josan susține că mai mulți copii, printre care și fiul său, au fost expuși expertizei psihologice. „Noi deja am fost audiați de psihologi și ei au confirmat că copilul nu minte, copilul spune ceea ce el a trăit, nu poate copilul să mintă în așa amănunte. El a fost întrebat în diferite moduri și copilul a spus una și aceeași și alți copii, care au reușit să-i audieze, la fel au confirmat faptul și au înțeles că problema este”.

Directorul școlii, Viorica Ursachi, spune că profesoara va continua să activeze în această clasă, chiar dacă este vizată într-un dosar inițiat de procurori. „Vă răspund în calitate de manager al instituției publice Gimnaziul Ustia. N-am niciun drept să o lipsesc de dreptul de a activa în calitate de învățătoare a clasei a treia. De acesta caz se ocupă Procuratura Glodeni”, a declarat Viorica Ursachi pentru sursa citată.

Sursa citată precizează că a încercat să ia legătura cu profesoara acuzată că ar fi agresat verbal și fizic copiii, însă fără succes. Nu ar fi răspuns, deocamdată, nici reprezentanții Ministerului Educației.

Ce spun localnicii despre incident, citește în continuare în subiectul TVN – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: