Fotbal în grădinițele din Moldova: Copiii vor participa la antrenamente de trei ori în săptămână, gratuit
Full Article 2 minutes read

Fotbal în grădinițele din Moldova: Copiii vor participa la antrenamente de trei ori în săptămână, gratuit

Copiii din instituțiile de educație timpurie din Republica Moldova vor putea învăța să joace fotbal, gratuit. Proiectul, denumit generic „Fotbal în grădinițe”, îi aparține Federației Moldovenești de Fotbal (FMF). Federația menționează că prin acest proiect își dorește să încurajeze copiii mici să practice sportul și să ducă un mod de viață sănătos. 

„Inițiativa vine în ajutorul părinților care nu au acces la secțiile de sport sau nu dispun de resurse pentru a-și duce copiii la astfel de activități. În cadrul grădinițelor, copiii vor beneficia de antrenamente de calitate, având la dispoziție echipament și instructori specializați”, anunță FMF.

Federația dă asigurări că activitățile sportive vor fi adaptate nevoilor copiilor. Acestea, precizează sursa, nu se vor limita doar la fotbal, ci vor viza și dezvoltarea generală, coordonarea și motricitatea specifică vârstei. Activitățile urmează să se petreacă în grădinițe în prima sau a doua jumătate a zilei. Fiecare copil se va putea ocupa trei ori pe săptămână, câte 30 min. Grădinițele care se vor implica în proiect vor beneficia de echipamente specifice, precum mini-porți mobile, mingi, elemente de delimitare a suprafeței de joc, scărițe și veste de joc.

„Dacă vă doriți ca odorașii voștri să înțeleagă pasiunea pentru fotbal și sport, mergeți la conducătorii grădiniței și sugerați-le să se înscrie în acest Proiect. E GRATIS și chiar cu beneficii pentru copii și grădinițe”, a scris reprezentantul FMF, Sandu Grecu, pe pagina sa de Facebook.

Pentru a aplica la proiect, instituțiile de dezvoltare timpurie sunt invitate să completeze și să semneze acordul de colaborare disponibil pentru descărcare pe site-ul FMF și să-l transmită prin poșta electronică la [email protected]. Termen limită: 1 februarie 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: