Șomerii pot beneficia de cursuri de formare profesională prin instruirea la locul de muncă
Full Article 2 minutes read

Șomerii pot beneficia de cursuri de formare profesională prin instruirea la locul de muncă

Șomerii pot beneficia de cursuri de formare profesională prin instruirea la locul de muncă. Măsura este implementată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), transmite Moldpres.

Nina Brînza, locuitoare a satului Hârbovăț, raionul Anenii Noi, s-a adresat la Direcția Ocuparea Forței de Muncă Anenii Noi în căutarea unui loc de muncă. În timpul discuției, femeia a menționat că îi place să pregătească bucate, însă nu are studii în domeniu. Totodată, aceasta a fost informată despre serviciile și măsurile de ocupare a forței de muncă și a fost îndreptată la cursuri de formare profesională prin instruirea la locul de muncă, meseria – bucătar.

Instruirea teoretică s-a desfășurat la Școala Profesională Bubuieci, timp de 1 lună, iar instruirea practică a fost realizată la un agent economic specializat în servicii de catering. La finalizarea cursului, femeia a fost angajată bucătar în această entitate.

Pe parcursul instruirii la locul de muncă, șomerii-cursanţi beneficiază de bursă lunară neimpozabilă, în mărime de 35% (3 685,19 lei) din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, care se acordă proporțional frecvenței la instruire.

Totodată, angajatorul care asigură instruirea la locul de muncă a șomerului – cursant, la solicitarea depusă în formă scrisă la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază pe toată durata instruirii de o subvenție egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent.

Pentru mai multe informații despre măsura activă: instruirea la locul de muncă, persoanele pot telefona la Centrul de apel al ANOFM – 0 8000 1000 sau se pot adresa la cea mai apropiată subdiviziune a ANOFM (https://anofm.md/ro/subdiviziuni).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: