Vladimir Putin: „Noi nu luptăm cu poporul Ucrainei. Ei au devenit ostaticii stăpânilor lor occidentali”
Full Article 2 minutes read

Vladimir Putin: „Noi nu luptăm cu poporul Ucrainei. Ei au devenit ostaticii stăpânilor lor occidentali”

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin, în cadrul discursului său, a spus că Occidentul încearcă să facă din Ucraina „anti-Rusia”. El a mai declarat că Federația Rusă nu luptă cu poporul Ucrainei. „Ei au devenit ostaticii regimului lor și ai stăpânilor lor occidentali”, a menționat el. 

În cadrul discursului din 21 februarie, Putin a acuzat Occidentul că trișează și ar juca „cărți marcate”, dar și ar extinde NATO spre est. „Nici o țară din lume nu are atât de multe baze militare ca Statele Unite”, a spus Putin. „Ei au început războiul. Dar noi folosim forța pentru a-l opri”, a adăugat președintele Rusiei.

Președintele rus a mai declarat că „țările occidentale” au cheltuit 150 miliarde de dolari pentru sprijinul militar al Ucrainei și doar 60 miliarde de dolari pentru sprijinul celor mai sărace țări.

„Occidentul a început să facă din Ucraina, din secolul XIX, „anti-Rusia” cu un singur scop – să rupă aceste teritorii istorice de la țara noastră”, a menționat Putin. „Noi nu luptăm cu poporul Ucrainei… Ei au devenit ostaticii regimului lor și ai stăpânilor lor occidentali”, a mai spus el.

Putin a mai declarat că „țările occidentale intenționează să transfere conflicul local în faza confruntării globale”. „Noi vom reacționa în consecință”, a adăugat el.

În același discurs, el a propus crearea unui fond care să ajute familiile persoanelor decedate în câmpul de luptă. La fel, el a propus și stabilirea unui concediu de 14 zile pentru militarii ruși care luptă în Ucraina.

Președintele Rusiei s-a referit și la sancțiunile împotriva țării sale: „Economia rusă s-a dovedit a fi mai puternică decât se credea în Occident”.

Amintim că, pe 24 februarie 2022, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: