Rusia recrutează cubanezi pentru războiul din Ucraina? 17 persoane, arestate în Cuba, riscă pedeapsa cu moartea
Full Article 1 minutes read

Rusia recrutează cubanezi pentru războiul din Ucraina? 17 persoane, arestate în Cuba, riscă pedeapsa cu moartea

Autoritățile cubaneze au anunțat arestarea a 17 persoane care ar fi format o rețea criminală pentru a recruta cubanezi în armata rusă, relatează agenția Reuters, citată de BBC.

Săptămâna aceasta, autoritățile cubaneze au raportat descoperirea unei rețele ai cărei participanți au forțat cetățenii cubanezi să lupte în Ucraina de partea Rusiei. Mai târziu, ministerul cubanez al Afacerilor Interne a spus că lucrează la „neutralizarea și lichidarea” grupului.

„În urma anchetei, 17 persoane au fost arestate până acum, inclusiv organizatorul acestei activități”, a declarat colonelul Cesar Rodriguez, potrivit BBC.

Rodriguez nu i-a numit pe cei arestați, dar a menționat că liderul grupului s-a bazat pe doi oameni care locuiesc pe insulă pentru a recruta cubanezi pentru a participa la lupte.

Procurorul cubanez Jose Luis Reyes a spus că membrii rețelei criminale riscă până la 30 de ani de închisoare, închisoare pe viață sau pedeapsa cu moartea, în funcție de gravitatea și natura infracțiunilor comise.

Acuzațiile în baza cărora inculpații sunt acuzați includ trafic de persoane, activități mercenare și acte ostile împotriva unui stat străin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: