Ryanair admite reluarea zborurilor către Ucraina până la sfârșitul anului 2023
Full Article 2 minutes read

Ryanair admite reluarea zborurilor către Ucraina până la sfârșitul anului 2023

Compania aeriană low-cost Ryanair ar putea relua zborurile către și dinspre Ucraina până la sfârșitul anului 2023. Precizările au fost făcute de directorul executiv al companiei Michael O’Leary, scrie Evropeiskaea Pravda. 

Potrivit directorului executiv al companiei, acesta este „cel mai probabil plan” pe care îl examinează Ryanair, dar el depinde dacă vor putea fi convinse agențiile europene de securitate și autoritățile ucrainene că zborurile vor fi sigure. 

În acest caz, a precizat Michael O’Leary, „ei pot proteja aeronava de drone, rachete și altele, așa cum se întâmplă în Israel”. 

„Autoritățile ucrainene lucrează cu oamenii potriviți pentru a încerca să redeschidă spațiul aerian, dar nu putem face nimic dacă nu vor convinge EASA, Agenția Europeană pentru Siguranță și companiile de asigurări că este sigur să operezi un număr limitat de zboruri către Kiev și Lvov”, a adăugat reprezentantul Ryanair.

Potrivit lui, „Ucraina trebuie să demonstreze că este sigură și că poate proteja zborurile”. „Dacă ei vor putea face aceasta, atunci europenii vor spune că este în siguranță – și ne vom întoarce aproximativ în șase săptămâni”, a menționat el.

Presa ucraineană precizează că recent s-a aflat că Ryanair intenționează să deschidă 75 de rute din Europa către Ucraina după ce spațiul aerian al țării va fi sigur. Înainte de aceasta, Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene (Eurocontrol) a prognozat că restricția zborurilor deasupra Ucrainei va fi valabilă până în 2029. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: