Secretarul general al NATO va întreprinde, vineri, o vizită în România
Full Article 2 minutes read

Secretarul general al NATO va întreprinde, vineri, o vizită în România

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va efectua vineri, 11 februarie, o vizită în România la invitația președintelui român Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al administrației prezidențiale române, pe 10 februarie.

Conform sursei citate, oficialul împreună cu Iohannis vor merge la Baza 57 Aeriană de la Mihail din județul Constanța, unde vor ajunge vineri dimineață o mie de soldați americani detașați de Washington din Germania.

Aceștia au menirea de a consolida flancul estic al NATO ca răspuns la masarea trupelor ruse la graniță cu Ucraina.

Între timp, Federaţia Rusă doreşte ca Ucraina să scoată în afara ţării armele şi echipamentele militare primite în ultimul timp de la aliaţii ei, a anunţat, pe 10 februarie, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, ca noi condiții pentru depășirea tensiunilor create în ultima perioadă în apropierea graniței dintre cele două țări.

„Suntem convinşi că este posibilă o dezescaladare legată de Ucraina şi încă destul de repede, dar pentru aceasta este nevoie să fie suspendate livrările de arme către Ucraina, să fie rechemaţi instructorii şi consilierii militari occidentali de pe teritoriul ucrainean, să înceteze orice exerciţii comune între forţele armate ucrainene şi NATO, precum şi să fie scoase în afara Ucrainei toate armele şi echipamentele primite până acum de Kiev”, a declarat Maria Zaharova, citată de Interfax.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: