Șefii OT din Găgăuzia și conducerea staffului electoral al candidatului Partidului „ȘOR” ar fi fost percheziționați și reținuți
Full Article 2 minutes read

Șefii OT din Găgăuzia și conducerea staffului electoral al candidatului Partidului „ȘOR” ar fi fost percheziționați și reținuți

Mai mulți conducători și membri ai staffului electoral al Evgheniei Guțul, candidatul Partidului „ȘOR” pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, au fost reținuți în dimineața de 7 mai, în urma mai multor percheziții organizate la sediile Organizațiilor Teritoriale ale partidului, dar și la domiciliile activiștilor formațiunii. Percheziții și rețineri de asemenea au loc și în alte raioane ale țării, inclusiv municipiul Chișinău, informează serviciul de presă al Partidului „ȘOR”.

Aceste persoane se ocupau de campania pentru cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de bașcan, din 14 mai, în cadrul căruia participă și Evghenia Guțul.

„Perchezițiile, precum și noul val de represalii și intimidări au loc în ziua în care Mișcarea Pentru Popor, din care face parte și Partidul „ȘOR”, au anunțat că vor organiza, la Parlament, un protest față de fărădelegile guvernării și pentru a cere alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate, inclusiv după refuzul conducerii țării de a achita facturile cetățenilor pentru gaze, căldură și curent electric”, se arată într-un comunicat emis de Partidul „ȘOR”.

NM a încercat să confirme informația, însă până în momentul publicării articolului nu am primit un răspuns.

Amintim că în urma alegerilor din 30 aprilie la funcția de bașcan al Găgăuziei, în turul doi vor fi candidatul susținut de PSRM Grigorii Uzun și candidatul Partidului „Șor” – Evghenia Guțul.

La scrutin au participat 57 019 persoane, prezența la vot fiind de 57,8%. Pentru ca alegerile bașcanului să fie valabile, prezența alegătorilor a trebuit să fie mai mare de 50%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: