Servicii publice moderne și accesibile pentru toți cetățenii. Ce prevede Strategia de Reformă a Administrației Publice aprobate de Guvern
Full Article 1 minutes read

Servicii publice moderne și accesibile pentru toți cetățenii. Ce prevede Strategia de Reformă a Administrației Publice aprobate de Guvern

Guvernul a aprobat Programul pentru implementarea Strategiei de Reformă a Administrației Publice 2023-2026. Documentul stabilește obiective și acțiuni pe termen mediu, menite să contribuie la fortificarea cadrului instituțional al administrației publice centrale și locale, a sistemului de planificare strategică, precum și la dezvoltarea serviciilor publice de înaltă calitate, conform nevoilor și așteptărilor cetățenilor și mediului de afaceri.

Programul include 10 capitole, care includ o analiză a problemelor și riscurilor din domeniul managementul funcției publice și funcționarilor publici, dar și soluții pentru fortificarea cadrului instituțional al administrației publice centrale și locale, precum și dezvoltarea serviciilor publice moderne și accesibile tuturor cetățenilor.

La baza elaborării noului document de politici au fost luate în considerare prevederile Programului de activitate a Guvernului „Moldova prosperă, sigură, europeană”, Agendei de dezvoltare durabilă 2030, Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, inclusiv a prevederilor Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: