Singurul „contracadidat” al lui Putin împotriva războiului, exclus din cursa electorală. CEC i-a refuzat înregistrarea
Full Article 2 minutes read

Singurul „contracadidat” al lui Putin împotriva războiului, exclus din cursa electorală. CEC i-a refuzat înregistrarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Moscova a refuzat înscrierea lui Boris Nadejdin la alegerile prezidențiale. În reacție, politicianul a declarat că nu este de acord cu decizia și a spus că o va contesta, scrie publicația „Dojdi”.

„Conform tuturor sondajelor, sunt pe locul doi (nr. red: în rating) după Putin. Sunt zeci de milioane de oameni care vor să mă voteze. Iar voi îmi spuneți despre 11 morți în semnături și pașapoarte incorecte. Înțeleg că aceasta este o problemă în lege. Noi, desigur, o vom contesta”, a spus Nadejdin la ședință, potrivit sursei citate.

El i-a cerut CEC-ului rus să amâne decizia finală privind înregistrarea sa pentru 10 februarie. Cererea i-a fost, însă, refuzată.

„V-am ieșit în întâmpinare, am amânat întâlnirea cu o zi, astfel încât să nu fie deloc întrebări, am urmat toată procedura. Toate argumentele dumneavoastră sunt neargumentate”, a declarat, în replică, șefa Comisiei Electorale Centrale ruse.

Boris Nadejdin este deputat în cadrul consiliului local Dolgoprudnîi. El este singurul candidat la alegerile prezidențiale care are o poziție anti-război.

Amintim că alegerile prezidențiale din Rusia se vor desfășura între 15 și 17 martie 2024. Scrutinul va avea loc inclusiv în Herson, Zaporojie, Lugansk și Donețk – regiunile ucrainene anexate de Rusia după declanșarea invaziei din februarie 2022.

Până acum, CEC-ul rus l-a înregistrat în scrutin pe actualul președinte Vladimir Putin, precum și pe alți trei candidați: Leonid Sluțki, Nicolai Haritonov și Vladislav Davankov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: