Sistemul fiscal al Moldovei va fi aliniat la standardele UE. Ce presupune și când va fi implementat
Full Article 2 minutes read

Sistemul fiscal al Moldovei va fi aliniat la standardele UE. Ce presupune și când va fi implementat

Sistemul fiscal al Republicii Moldova va fi aliniat la standardele UE. Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Finanțelor, ratificarea Acordului între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la programul UE pentru cooperare în domeniul fiscal „FISCALIS”.

Programul „FISCALIS” va sprijini cooperarea cu administrațiile fiscale ale statelor membre UE. Totodată, acesta va contribui la colectarea impozitelor, combaterea fraudei fiscale și a evaziunii fiscale prin instituirea unor sisteme informatice eficiente, schimb de bune practici, dar și acțiuni comune de gestionare a riscurilor”, a declarat ministra Finanțelor Veronica Sirețeanu.

Potrivit reprezentanților Guvernului, țara noastră va beneficia de sprijin în vederea îmbunătățirii funcționării pieței interne, stimularea competitivității și a concurenței loiale.

De asemenea, odată cu implementarea Acordului, vor fi finanțate mai multe acțiuni ce vizează, inclusiv, consolidarea capacităților IT, prin dezvoltarea și operarea sistemelor electronice europene.

Acordul privind participarea Republicii Moldova la programul UE pentru cooperare în domeniul fiscal „FISCALIS” a fost semnat pe 7 februarie 2023, la Bruxelles, și prevede acordarea unui suport financiar în sumă de 269 de milioane de euro.

Programul urmează a fi implementat de către Serviciul Fiscal de Stat în perioada 2023-2027.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: