Situația la trecerea frontierei de stat: peste 9 mii de ucraineni au traversat hotarul RM în ultimele 12 de ore
Full Article 2 minutes read

Situația la trecerea frontierei de stat: peste 9 mii de ucraineni au traversat hotarul RM în ultimele 12 de ore

Poliția de Frontieră informează despre prezența unui flux majorat și continuu în PTF Giurgiulești-Reni, pe sensul de intrare în Republica Moldova. Sursa mai declară că celelalte puncte de trecere a frontierei înregistrează valori minime de trafic. În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 18 471 traversări persoane, dintre care un număr de 9 481 pe sensul de intrare în țară.

Cele mai multe traversări au fost ai cetățenilor străini – 14.710.

Orele de vârf, în care s-a atestat un aflux de călători, au fost între 20:00 și 02:00.

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, un număr total de 9 583 de treceri au fost consemnate, dintre care 5 369 pe direcția intrare în Republica Moldova și alte 4 214 treceri la ieșire din țară. Totodată, 3 148 traversări au constituit trecerile minorilor ucraineni de până la 14 ani inclusiv.

De la declanşarea crizei până la data de 27.02.2022, ora 24.00, au fost înregistrate 193 784 traversări persoane, un număr de 103 356 fiind semnalat la frontieră cu România, 88 713 la granița cu Ucraina.

Amintim că până în data de 4 martie curent a fost închis spațiul aerian al Republicii Moldova, astfel prin Aeroportul Internațional Chișinău nu sunt efectuate zboruri.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A cincea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: