„Situația nu trebuie agravată”. Tiraspolul a comentat declarația lui Spînu privind riscul reducerii livrărilor de gaze către Transnistria
Full Article 1 minutes read

„Situația nu trebuie agravată”. Tiraspolul a comentat declarația lui Spînu privind riscul reducerii livrărilor de gaze către Transnistria

Pretinsul ministru al Dezvoltării Economice din Transnistria, Serghei Obolonik, l-a îndemnat pe ministrul Infrastructurii Andrei Spînu să nu agraveze criza resurselor energetice, „luând o poziţie neconstructivă”. Așa a comentat Obolonik declarația lui Spînu despre faptul că malul drept ar putea reduce livrările de gaz către regiunea transnsitreană dacă MGRES nu furnizează suficientă energie de la 1 noiembrie.

„Colegii ar trebui să înțeleagă că dacă vor reduce volumul livrărilor de gaze, vom avea și mai puține oportunități de a genera energie electrică pentru Moldova. Adică, este imposibil să iei o poziție atât de neconstructivă. Și mai ales, de altfel, încercând în acest caz să schimbăm sau să contestăm cumva termenii contractuali, motiv pentru care Moldovagaz are deja probleme. În niciun caz situația nu trebuie agravată”, a spus Obolonik, citat de presa din Transnsistria.

Reamintim, pe 28 octombrie, Spinu spunea la un post de televiziune că, dacă Centrala de la Cuciurgan nu furnizează cantități suficiente de energie electrică pentru malul drept de la 1 noiembrie, atunci malul drept ar putea reduce livrările de gaz către Transnistria.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: