„Sprijin pentru invazia din Ucraina și o colaborare strânsă cu Putin”. Dictatorul Kim Jong Un, mesaj de Ziua Națională a Rusiei
Full Article 2 minutes read

„Sprijin pentru invazia din Ucraina și o colaborare strânsă cu Putin”. Dictatorul Kim Jong Un, mesaj de Ziua Națională a Rusiei

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a adresat, pe 12 iunie, un mesaj de felicitare omologului său rus, Vladimir Putin, cu prilejul Zilei Naționale a Federației Ruse, relatează The Guardian. Acesta a promis să sprijine invazia Rusiei în Ucraina și a promis să fie în continuare „mână în mână” cu Putin.

În mesajul său, Kim Jong Un a promis „sprijinul deplin” al regimului său pentru invadarea Ucrainei de către Moscova, potrivit agenției oficiale de presă KCNA.

„Dreptatea va învinge cu siguranță, iar poporul rus va continua să adauge glorie istoriei victorioase”, a spus Kim, potrivit traducerii în engleză a mesajului.

Phenianul a fost acuzat că furnizează arme Rusiei, în timp ce continuă să-și dezvolte propriul arsenal de rachete balistice și arme nucleare, în ciuda sancțiunilor impuse de Consiliul de securitate al ONU, în care Rusia este membru permanent.

Dictatorul nord-coreean cere în mesajul său o „cooperare strategică strânsă” cu Moscova, „mână în mână cu preşedintrele rus, în conformitate cu dorinţa comună a popoarelor celor două ţări de a îndeplini marele obiectiv al construirii unor ţări puternice”.

Precizăm că Phenianul încearcă să-şi consolideze relaţiile cu Kremlinul şi şi-a exprimat susţinerea faţă de Moscova după invadarea Ucrainei. Kim denunţă în mod frecvent „politica de hegemonie” şi „autoritarismul” SUA şi Occidentului.

Pe de altă parte, Rusia pare să fi apelat la Coreea de Nord și alte state de pe „axa răului” într-o încercare disperată de a evita sancțiunile și controalele la export pentru a face rost de armele de care are nevoie pentru a continua războiul împotriva Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: