VIDEO Solistul trupei Zveri, care cântă în Donbas pentru armata rusă, are o vilă în Tenerife. Echipa lui Navalnîi cere sancțiuni pentru artist
Full Article 2 minutes read

VIDEO Solistul trupei Zveri, care cântă în Donbas pentru armata rusă, are o vilă în Tenerife. Echipa lui Navalnîi cere sancțiuni pentru artist

Fundația Anticorupție, care aparține opozantului rus Alexei Navalnîi, cere Uniunii Europene să pună sub sancțiuni vila solistului trupei „Zveri” Roman Bilîk, care se află pe insula spaniolă Tenerife. Motivul nu este procurarea imobilului din resurse financiare obținute pe cale ilegală, ci susținerea invaziei din Ucraina.

Într-un videoclip publicat pe YouTube, unul dintre membrii echipei lui Navalnîi, Ruslan Șavedinov, a relatat că Bilîk deține o vilă pe insula Tenerife, pe care a cumpărat-o în 2019. Costul unor imobile similare pe strada unde se află zila muzicianului rus este de aproximativ 500 000 de euro.

Șavedinov a recunoscut că Roman Bilîk a câștigat banii cu care și-a procurat vila în mod cinstit. Totuși, el a argumentat că persoanele publice care cu autoritatea lor susțin invazia, devin complici ai acesteia, astfel creându-se un motiv pentru a fi sancționate.

Este important să menționăm. Roman Bilîk este un artist cunoscut. Acești bani evident că nu i-a furat, ci i-a muncit, aici nu sunt întrebări. Pretențiile constau în altceva. Atunci când cu numele și autoritatea ta susții războiul, ajuți la popularizarea în masă a acestei nebunii, desigur devii complicele acestor răufăcători. Dar în caz de ceva, dacă cu Putin sau războiul nu va merge cum trebuie, întotdeauna există planul B – vilă în arhipelagul Canare. Așa ceva nu trebuie să existe”, a spus Ruslan Șavedinov.

În acest context, asociatul lui Navalnîi a anunțat că Fondul Anticorupție îl include pe Roman Bilîk în listele sale de sancțiuni.

FBK îl adaugă în listele sale de sancțiuni. El este o persoană publică care a vizitat teritoriile ocupate. Ăsta este un motiv serios pentru a-l include în lista de sancțiuni a UE, acolo unde deține un imobil. Așa că Roma, iartă-ne…”, a menționat acesta.

Președintele consiliului de administrație al Fondului Anticorupție, Maria Pevcih, a declarat că a fost trimisă deja o cerere de impunere a sancțiunilor împotriva muzicianului autorităților UE.

Amintim că, recent, solistul trupei „Zveri”, Roman Bilîk, a cântat în fața armatei ruse din Ucraina. Imaginile cu Bilîk au fost publicate de către bloggerul rus pro-război Semion Pegov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: