Suferă de o boală gravă, se află în comă sau a murit – zvonurile despre sănătatea lui Kadîrov nu contenesc. Ce se întâmplă cu liderul cecen
Full Article 3 minutes read

Suferă de o boală gravă, se află în comă sau a murit – zvonurile despre sănătatea lui Kadîrov nu contenesc. Ce se întâmplă cu liderul cecen

În ultimele zile, zvonurile despre o boală gravă, comă și chiar moartea lui Ramzan Kadîrov au reapărut în spațiul public. Kadîrov a infirmat zvonurile despre moartea sa după ce a înregistrat un scurt videoclip cu plimbarea sa prin parc, acum două zile. Totuși, mai rămân multe nedumeriri privind sănătatea lui, scrie publicația „Политика Страны”.

Un nou val de discuții privind starea de sănătate a liderului cecen a fost lansat de un canal de telegram din Cecenia, care a declarat că liderul cecen s-ar afla în comă. Presa ucraineană a preluat subiectul, dar a citat „diaspora cecenă”.

A vorbit despre acest subiect inclusiv reprezentantul Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Andrey Yusov. Oficialul ucrainean a declarat că Ramzan Kadîrov este „în stare gravă”.

Ulterior, pe 17 septembrie, a fost lansat un videoclip cu liderul Ceceniei, în care acesta se plimbă prin parc, pe vreme ploioasă. „Îi sfătuiesc cu tărie pe toți cei care nu pot distinge adevărul de minciuna pe internet să facă o plimbare în aer curat și să-și pună în ordine în gânduri. Ploaia este minunat de revigorantă”, a spus Kadîrov. Canalele Telegram cred că vremea și clădirea de la orizont indică faptul că videoclipul a fost realizat la Groznîi, capitala Ceceniei.

Cu toate acestea, zvonurile despre problemele de sănătate a lui Kadîrov au venit și din partea rusă. Publicația de opoziție „Верстка” a raportat că avionul lui Kadîrov a decolat de la Groznîi pe 15 septembrie în direcția Moscova, revenind înapoi în seara zilei de 17 septembrie. În tot acest timp nu s-au raportat evenimente cu participarea sa. De asemenea, o serie de canale de Telegram au scris că duminică, 17 septembrie, mai multe mașini cu numere de înmatriculare cecene au fost surprinse la Spitalul Clinic Central Kremlin.

A doua zi, fostul redactor-șef al postului de radio „Эхо Москвы”, Alexey Venediktov, a scris că liderul cecen a avut o „insuficiență renală severă”. Canalele de telegram au scris că Ramzan Kadîrov face hemodializă.

De remarcat că zvonurile privind bolile de rinichi de care ar suferi Kadîrov, precum și că acesta ar face hemodializă, au circulat în mediul online încă din vara acestui an. Mulți au remarcat, de asemenea, că anul acesta Kadîrov a început să își ia vacanțe mai des și să apară mai rar în public.

Cu toate acestea, până acum nu există nicio dovadă că Kadîrov ar suferi de vreo boală gravă, iar Kremlinul a refuzat să comenteze această problemă.

„Într-un fel sau altul, subiectul problemelor de sănătate ale lui Kadîrov va continua probabil să fie promovat – atât de Ucraina și Occident, cât și de opoziția rusă și oponenții lui Kadîrov printre ceceni, pentru a încerca să zdruncine situația din Cecenia pe acest fundal”, scrie sursa citată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: