Tentativă de contrabandă cu tutun de narghilea de peste 500 000 de lei. Pedeapsa primită de un șofer de pe cursa Chișinău-București
Full Article 2 minutes read

Tentativă de contrabandă cu tutun de narghilea de peste 500 000 de lei. Pedeapsa primită de un șofer de pe cursa Chișinău-București

Un bărbat a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru tentativă de contrabandă cu tutun de narghilea. Sentința, care a fost pronunțată de curând de Judecătoria Hâncești, este cu drept de suspendare a executării, dacă, timp de patru ani, inculpatul „va respecta condițiile legale”. Informațiile au fost confirmate de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

Cazul a avut loc în noaptea de 22 septembrie 2022. Potrivit PCCOCS, un șofer de autocar pe ruta Chișinău-București s-a prezentat la postul vamal Leușeni și a declarat că nu ar avea marfă de declarat inspectorilor Serviciului Vamal. În urma controlului mașinii, inspectorii i-au găsit aproape cinci sute de pachete de tutun de narghilea, a câte 1 kg fiecare. Conform estimărilor, marfa valorează aproape jumătate de milion de lei.

Tutunul de narghilea nedeclarat nu a fost de găsit în spațiul autocarului destinat bagajelor, ci în alte spații de depozitare ale autocarului:

–    aripa  din față, cu acces modificat, disponibil dintr-un spațiu apropiat dormitorului șoferilor;
–    aripa din spate, cu intrare modificată;
–    la ușa de mijloc a autocarului, sub câteva sticle de apă.

Astfel, întreaga cantitate de tutun de narghilea a fost supus confiscării, la solicitarea procurorilor PCCOCS. De asemenea, urmează să fie confiscat și autocarul folosit la tentativa de contrabandă.

Urmărirea penală continuă și în privința altor persoane, timp în care toți ce vizați beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: