Ternopil, orașul natal al reprezentantului Ucrainei la Eurovision 2023, lovit de rachete rusești înainte ca Tvorchi să urce pe scenă
Full Article 2 minutes read

Ternopil, orașul natal al reprezentantului Ucrainei la Eurovision 2023, lovit de rachete rusești înainte ca Tvorchi să urce pe scenă

Ternopil, orașul natal al reprezentantului Ucrainei la Eurovision 2023, Tvorchi, a fost lovit de rachete rusești cu doar câteva clipe înainte ca interpretul să urce pe scena din Liverpool, anunță BBC. Potrivit autorităților din regiune, urmare a atacului, două persoane au fost rănite. După prestație, trupa a venit cu un mesaj public, în care a îndemnat Europa să se unească „împotriva răului”.

Potrivit primarului orașului Ternopil, Serghei Nadal, în urma atacului cu rachete rusești, mai multe depozite au fost avariate. Doi oameni au fost răniți, conform rezultatelor preliminare.  Ministerul de Externe al Ucrainei a acuzat Rusia că a atacat regiunile Kiev și Ternopil înainte și în timpul spectacolului Eurovision al lui Tvorchi. Moscova nu a răspuns, însă, deocamdată, acuzațiilor.

Cu zece minute înainte de a urca pe scena de pe Arena Liverpool, Tvorchi a postat pe Instagram, citând informații despre atacarea Ternopilului din vestul Ucrainei. După concert, ei au venit cu un mesaj public, în care au condamnat atacului, îndemnând Europa să se unească „împotriva răului”.

„Ternopil este numele orașului nostru natal, care a fost bombardat de Rusia în timp ce cântam pe scena Eurovision despre inimile noastre de oțel și voință. Acesta este un mesaj pentru toate orașele Ucrainei care sunt bombardate în fiecare zi: Harkov, Dnipro, Hmelnîțki, Kiev, Zaporojie, Uman, Sumî, Poltava, Vinnița, Odesa, Nikolaev, Cernihiv, Herson și toate celelalte. (…) Europa, unește-te împotriva răului de dragul păcii!”, a scris trupa.

Precizăm că, potrivit presei din Ucraina, țara vecină a fost atacată masiv în noaptea zilei de 13 spre 14 mai. Sirenele au sunt pe întreg teritoriul țării, cea mai afectată regiune fiind Herson – atacat din artilerie grea. Potrivit autorităților din regiune, șase persoane au fost grav rănite în urma atacurilor. Explozii au răsunat, în dimineața zilei, și la Kiev, dar și în Bahmut, unde continuă luptele crâncene.

Amintim că Eurovision 2023 a avut loc în acest an la Liverpool, Regatul Unit, pentru că Ucraina, câștigătoarea din 2022, nu putea găzdui concursul, din cauza războiului. Marele trofeu a fost câștigat de Suedia, cu piesa „Tattoo”. Republica Moldova s-a clasat pe locul 18, iar țara vecină, Ucraina, pe locul 6.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: