Topul celor mai populare nume alese de părinții din Moldova pentru copiii lor, în 2023
Full Article 2 minutes read

Topul celor mai populare nume alese de părinții din Moldova pentru copiii lor, în 2023

David este cel mai frecvent nume de băiat ales de părinții din Republica Moldova pentru copiii lor. În total, în țara noastră, 14 935 de băieți poartă acest nume, potrivit datelor Agenției Servicii Publice (ASP). Pe de altă parte, cel mai popular nume de fată în 2023 este Sofia, pe care îl poartă, în total, 20 122 de fetițe din Moldova, scrie portalul Diez.

În topul celor mai populare nume date băieților în 2023 se mai regăsește Matei, Damir, Maxim, Mark, Daniel, Bogdan, Alexandru, Damian și Luca. În anul 2022, cele mai populare nume de băieți au fost David, Matei și Maxim.

Cele mai populare nume de fete în anul 2023 sunt: Sofia, Amelia, Eva, Maria, Victoria, Emma, Alexandra, Anastasia, Daria și Evelina. În anul 2022, exact aceleași nume au fost cele mai populare în Moldova.

Vezi cât persoane din Moldova poartă „cele mai populare” nume, în subiectul Diez – AICI.

Potrivit sursei citate, ASP a elibera, de la începutul anului, 19 760 de certificate de naștere, cu aproximativ 3 000 mai puține decât în 2022. Din numărul total, au fost înregistrate 10 066 de acte pentru băieți și 9 694 pentru fete.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: