„Trădare”. PDCM exclude din partid un consilier din Nisporeni pentru că a votat președintele de raion, ales din partea PAS
Full Article 3 minutes read

„Trădare”. PDCM exclude din partid un consilier din Nisporeni pentru că a votat președintele de raion, ales din partea PAS

Consiliul Raional Nisporeni l-a ales pe consilierul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Ion Diavor în calitate de președinte al raionului. Pentru Diavor și-a dat votul 17 consilieri raionali, inclusiv unul de la Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM). La scurt timp, liderul PDCM Ion Chicu, tot el ex-premier al Moldovei, a anunțat că consilierul care l-a susținut pe Diavor a fost exclus din formațiune.

Raionul Nisporeni are un nou președinte

Pe 12 decembrie, noul Consiliul Raional Nisporeni, ales în urma alegerilor locale din noiembrie, s-a întrunit în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi a figurat un singur subiect – alegerea președintelui raionului Nisporeni.

Pentru această funcție, au fost înaintate candidaturile ex-președintelui raionului Vasile Mărcuță, din partea Partidului Social Democrat European (PSDE), și cea a lui Ion Diavor, de la PAS.

În urma procesului de vot, președinte al raionului Nisporeni a fost ales Ion Diavor. Din cei 33 de consilieri care formează Consiliul Raional Nisporeni, candidatura lui Diavor a fost susținută de 17 dintrei ei.

„Nu vom face diferențieri pe culori politice”

După votare, Ion Diavore a susținut un discurs de la tribuna centrală din sala Consiliului Raional. Noul președinte al raionului Nisporeni le-a promis consilierilor, printre altele, că nu va face diferențe între aceștia pe criteriu politic.

Eu țin să vă mulțumesc și credeți-mă că în activitatea mea o să țin cont de toate părerile. O să discut cu toate fracțiunile, o să acceptăm toate părerile și toate propunerile care vor fi pentru raionul Nisporeni, pentru beneficiul raionului Nisporeni. Și nu vom face, în niciun caz, diferențieri pe culori politice. Toate localitățile noastre au nevoie de susținerea noastră și, în tot ce o să putem, o să aveți suportul meu personal”, a spus Diavor.

„Ne cerem scuze pentru această trădare”

Ulterior, într-un mesaj pe Facebook, liderul PDCM Ion Chicu a confirmat că unul dintre consilierii raionali ai PDCM, din Nisporeni, a votat pentru Ion Diavor. Chicu a precizat că pentru acest fapt consilierul a fost exclus din PDCM.

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei anunță, că în pofida Deciziei Consiliului Politic Național, astăzi în raionul Nisporeni a fost ales președinte de raion din partea PAS, cu votul unui reprezentant PDCM în Consiliul Raional. În conformitate cu Statutul PDCM, Art. 18 litera g) și Art. 20, această persoană este exclusă din partidul nostru. Trădarea este gravă, iar persoane care o comit nu merită niciun respect. Ne cerem scuze de la locuitorii raionului Nisporeni pentru această trădare”, a menționat el.

***

Precizăm că, în urma alegerilor locale din 5 noiembrie, în Consiliul Raional Nisporeni au acces 8 formațiuni poltice: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Social Democrat European (PSDE), Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei (PDCM), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Mișcarea „Respect Moldova”, Coaliţia pentru Unitate şi Bunăstare (CUB) și Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM).

Lista numărului de mandate obținute de fiecare partid:

  • PAS – 13 mandate;
  • PSDE – 11;
  • PSRM – 2;
  • PDCM – 2;
  • PLDM – 2;
  • Mișcarea „Respect Moldova” – 1;
  • CUB -1;
  • PCRM -1.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: