„Tragedia invizibilă”: În premieră, la Chișinău, va fi vernisată o expoziție care va reflecta drama femeilor rome deportate
Full Article 40 second read

„Tragedia invizibilă”: În premieră, la Chișinău, va fi vernisată o expoziție care va reflecta drama femeilor rome deportate

În premieră pentru Moldova, la Chișinău va fi vernisată, pe 2 august, expoziția  „Tragedia invizibilă. Holocaustul femeilor rome „la Bug” (1942-1944): deportare, umilire, înfometare, contaminare, exterminare”. Evenimentul va fi găzduit de Muzeul Național de Istorie a Moldovei, cu începere de la ora 10:00.

Expoziția va prezenta mărturii foto-documentare ale dramei femeilor rome deportate, exterminate în perioada celui de-al doilea război mondial în lagărele de concentrare situate pe teritoriul dintre râurile Nistru și Bug.

Evenimentul își propune să aducă un omagiu tuturor victimelor de etnie romă, subliniind pericolele conexe războiului și necesitatea de combatere a tuturor formelor de discriminare și manifestare de ură.

Expoziția va fi deschisă pentru publicul larg în perioada 2 – 23 august 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: