Tragedie la Ocnița: Un bărbat de 56 de ani s-a înecat într-un iaz
Full Article 2 minutes read

Tragedie la Ocnița: Un bărbat de 56 de ani s-a înecat într-un iaz

Un bărbat de 56 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului într-un bazin acvatic din apropierea satului Naslavcea, raionul Ocnița. Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de 23 iulie.

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 14:58.

Potrivit datelor, bărbatul s-a înecat în timpul scăldatului, iar pentru extragerea corpului acestuia la fața locului au intervenit scafandrierii Direcției regionale căutare-salvare nr.2. Salvatorii au depistat și au extras la mal corpul neînsuflețit a persoanei.

Cauza și circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele de resort.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă populația să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare.

Salvatorii avertizează că consumul băuturilor alcoolice, înainte de a intra în apă, îndeosebi în perioada caniculară prezintă pericol pentru viața și sănătate. Sub efectul alcoolului, tensiunea arterială a persoanei ce intră în apă, se poate schimba brusc și provoacă pierderea cunoștinței, ulterior ducând la cazuri fatale de înec.

Totodată, copiii trebuie să fie monitorizați strict, în deosebi în perioada vacanței de vară și a caniculei. Maturii sunt rugați să ghideze copiii în apă în locuri special amenajate, dar și să nu le permită aflarea de unii singuri pe malurile bazinelor acvatice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: