Transport gratuit pentru locuitorii din Chișinău, de Blajini. Câte unități vor fi puse la dispoziție în acest an
Full Article 2 minutes read

Transport gratuit pentru locuitorii din Chișinău, de Blajini. Câte unități vor fi puse la dispoziție în acest an

Primăria municipiului Chișinău informează că și, în acest an, de Paștele Blajinilor, locuitorii din Chișinău vor putea beneficia de transport gratuit, inclusiv spre cimitirul „Sfântul Lazăr”. Primarul Ion Ceban a anunțat pe 29 aprilie că a fost decisă majorarea numărului rutelor de autobuz și troleibuz, care vor fi puse la dispoziția chișinăuienilor, până la 100. Mai mult, edilul susține că în Noaptea Învierii, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), ar putea fi amenajată o parcare publică.

Primarul Ion Ceban a anunțat în ședința serviciilor Primăriei din 29 aprilie că a primit spre aprobare orarul transportului public, care va circula gratuit pe data de 12 și 13 mai.

„În acest an, am luat decizia să fie mai multe unități de autobuze circa 80 și circa 20 de troleibuze, în total circa 100 de unități. Rutele C – D și 27 vor fi gratuite în cele 2 zile, cheltuielile fiind suportate de municipalitate”, anunță Ion Ceban.

Primăria reamintește că pe teritoriul cimitirelor nu vor fi admise mașinile personale.

Oamenii sunt îndemnați, în acest context, să opteze pentru transportul public în aceste zile sau, cel puțin, să nu parcheze în preajma cimitirelor. Primăria anunță că a solicitat ca câteva ambulanțe să staționeze și în acest an lângă cimitirele din capitală.

În ceea ce privește sera și noaptea de Paști, Ion Ceban a declarat să municipalitatea examinează posibilitatea amenajării în Piața Marii Adunări Naționale a unei parcări publice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: