Trei bărbați, condamnați la ani grei de închisoare după ce au obținut prin șantaj peste două milioane de lei
Full Article 2 minutes read

Trei bărbați, condamnați la ani grei de închisoare după ce au obținut prin șantaj peste două milioane de lei

Doi bărbați din Chișinău au fost condamnați la câte 13 ani și 8 luni de închisoare, iar cel de-al treilea – la 14 ani și 4 luni de închisoare pentru obținerea, prin șantaj, a peste două milioane de lei.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), activitatea infracțională s-a produs în februarie 2016.

Victimele erau trei oameni de afaceri din Tiraspol, sosiți în capitală pentru consultări medicale și cumpărături. La întoarcerea lor spre casă, inculpații mascați i-au oprit în localitatea Chetrosu, Anenii-Noi, prin blocarea drumului, apoi le-au ordonat să iasă din automobil, sub pretextul că ar reprezenta forțele de ordine. Deși au refuzat să se legitimeze, inculpații au percheziționat victimele, sub pretextul că ar deține droguri. Ulterior, i-au încătușat, le-au pus cagule pe cap și i-au transportat într-un loc ascuns, într-o suburbie a Chișinăului.

Doi dintre bărbați au fost deținuți într-un beci, iar altul – într-o încăpere tehnică, unde au fost amenințați cu pistoale, în scopul estorcării de bani, pe parcursul a mai bine de 24 ore. Între timp, infractorii le-au sechestrat actele, bunurile cumpărate în acea zi, precum și peste 13 500 de lei.

În final, victimele au fost eliberate, fiindu-le comunicat unde le este parcat automobilul. Concomitent, de la aceștia a fost extorcată suma de 100 mii de dolari.

Ulterior, cei trei pătimiți au anunțat forțele de ordine, care i-au reținut pe făptași și le-au investigat activitatea infracțională. Sentința pronunțată la solicitarea procurorilor PCCOCS este aproape de limitele maxime prevăzute de lege (15 ani închisoare) pentru fapta de șantaj comis de mai multe persoane, însoțit de amenințări, aplicarea armei și răpirea persoanelor. Sentința este cu drept de atac.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: