CFM invită moldovenii să meargă în excursie în România pe durata summitului de la Bulboaca
Full Article 3 minutes read

CFM invită moldovenii să meargă în excursie în România pe durata summitului de la Bulboaca

Întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM), în contextul Summitului Comunității Politice Europene, propune moldovenilor să meargă într-o excursie în România – la Iași sau București, cu trenul. Întreprinderea a precizat că trenul de pe cursa Chișinău-București va circula fără abateri, iar cel de pe cursa Chișinău-Iași, în perioada 30 mai – 1 iunie nu va circula. Astfel, moldovenilor li se propune să-și planifice o călătorie la Iași cu cazare – „de exemplu să plecați pe 29 mai și să reveniți pe 2 iunie”. 

Întreprinderea a declarat că va începe sezonul estival cu o minivacanță de 4 zile.

În timp ce în țară se vor lua decizii importante la Summitul Comunității Politice Europene, voi puteți să vă organizați o excursie prin România. Mergeți la Iași sau București cu trenul și începeți vara pe cinste!”, se arată într-o postare a întreprinderii, pe rețelele de socializare.

Totodată, reprezentanții întreprinderii au menționat că dacă trenul de pe cursa Chișinău-București va circula zilnic și fără abateri, atunci cel de pe cursa Chișinău-Iași, în perioada 30 mai – 1 iunie nu va circula.

De aceea planificați călătoria la Iași cu cazare, de exemplu să plecați pe 29 mai și să reveniți pe 2 iunie”, au adăugat cei de la întreprinderea de stat.

Cu privire la cursa Chișinău-București, reprezentanții întreprinderii au menționat că aceasta la 17:20 pleacă din Chișinău, ajunge la București la ora 06:17. Iar la 19:20 pleacă din București și ajunge la Chișinău la ora 08:15. Prețul unui bilet de călătorie este între 665-758 MDL, în funcție de tipul vagonului. Minorii cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%.

Ce ține de cursa Chișinău-Iași, la 06:33 pleacă din Chișinău, sosirea în Iași (Socola) la ora 11:13. Și la 09:45 pleacă din Chișinău, iar la Iași (Socola) ajunge la ora 14:37.

Cursa la ora 11:50 pleacă din Gara Iași (Socola), sosirea în Chișinău la ora 16:15. La fel, la ora 17:40 pleacă din Gara Iași (Socola), sosirea în Chișinău la ora 22:00. Prețul biletului într-o direcție este de 90, 100 și 130 MDL, în funcție de clasa de confort.

***

Pe 1 iunie, complexul vitivinicol Castel Mimi din Moldova va găzdui Summitul Comunității Politice Europene. La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

În contextul evenimentului, polițiștii au declarat că va fi limitată viața cotidiană pentru perioade scurte de timp. Nu va fi permisă parcarea pe un anumit interval în perimetrele de securitate maximă. La fel, șoferii sunt îndemnați că evite arterele principale ale capitalei, precum și deplasarea în anumite intervale de timp pe ruta Chișinău – Bulboaca și revers. În același timp, cetățenilor li se recomandă să aibă asupra lor documentele de identitate.

În același timp, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise pe întreg spațiul aerian al Republicii Moldova pentru intervalul de timp 1 iunie ora 00.00 (ora locală) până pe 2 iunie ora 07.00 (ora locală), excepție făcând aeronavele oficiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: