TV8, Moldova 1 și Pro TV, avertizate de CA pentru felul cum au reflectat abuzul unei minore
Full Article 2 minutes read

TV8, Moldova 1 și Pro TV, avertizate de CA pentru felul cum au reflectat abuzul unei minore

Posturile de televiziune „TV8”, „TV Moldova-1” și „Pro TV Chișinău” au fost avertizate public pentru modul în care au reflectat abuzul asupra unei minore. Cele trei televiziuni au reflectat cazul în buletinele principale ale serii din 24 ianuarie 2023. Totodată, postul de televiziune „Orizont TV” a fost amendat cu 5 000 lei. 

Cu privire la posturile de televiziune „TV8”, „TV Moldova-1” și „Pro TV Chișinău”, controlul a fost inițiat la solicitarea membrei Consiliului Audiovizualului (CA) Tatiana Crestenco.

Consiliul a constat că serviciile media de televiziune nu au respectat prevederile art. 15 din Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova.

„Nu s-a ținut cont de respectarea principiului interesului superior al copilului, au fost estompate insuficient imaginile video și coloana sonoră, fapt ce a făcut posibilă identificarea minorelor implicate în conflict, dat fiind faptul că prezența vocilor copiilor poate fi recunoscută, iar în cadrul unor astfel de subiecte minorul are dreptul la protecția imaginii și a vieții private”, comunică reprezentanții Consiliului.

Totodată se menționează că pentru minorii consumatori de programe, scenele de violență care pot fi observate în cadrul înregistrărilor video, le pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală.

În același timp, Consiliul anunță că postul de televiziune „Orizont TV” a fost amendat cu 5 000 lei – „pentru faptul că nu a prezentat înregistările solicitate de CA ale buletinelor de știri din data de 24 ianuarie, în vederea realizării controlului”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: